Shopping

I Iran kan man komma över billig, kopierad mjukvara till datorer eftersom landet har vägrat att skruva på Bernkonventionen. Datorbazaaren på hörnet vid Vali-e-Asr Ave och Enhelab Ave är ett bra ställe om man är ute efter billig mjukvara. Man bör vara medveten om att även om det är helt lagligt att köpa dessa varor i Teheran så kan det vara olagligt att föra in dem i andra länder.

Guld och smycken

Det finns många smyckesbutiker i Teheran och priserna är något lägre än hemma i Sverige. Kvalitén är ofta mycket hög.

Designkläder

Teheranska kvinnor är i regel mycket välklädda, trots hårda restriktioner om vad man får och inte får bära. Särskilt när det gäller skor och handväskor ser man många gå omkring med dyra Gucci, Versace, Armani och Diorexemplar och i köpcentrum som Milade Noor och Golestan Shopping Centre kan man hitta mängder av exklusiva skor- och väskbutiker. Att tro att man kan göra designerfynd i Teheran är dock lite väl optimistiskt för dessa varor är även här väldigt dyra.

Grand bazaar

Ett besök i Teherans bazaar är givet för den som är det minsta intresserad av shopping under sin vistelse. I detta gigantiska bazaarområde hittar man jättebilliga skitsaker och dyrare varor sida vid sida. Fynda saker som kläder, mattor, köksredskap och smycken m.m.

Shoppingcentrum

Precis som i resten av världens storstäder är Teherans shoppingcentrum mycket populära tillhåll. Valiasr Street och Tajrish Square är två områden med många olika storvaruhus i Teheran. På Tajrish Square finns också en traditionell bazaar som man kan kolla in.

Booking.com