Boende

Många som reser till Teheran som turister väljer att bo på Amir Kabir Street. De många hotellen och vandrarhemmen här är anpassade efter besökare från andra delar av världen och området är turistvänligt. Trafiken är dock, som överallt i Teheran, alldeles vansinnig, så vidta stor försiktighet om du skulle få för dig att korsa någon gata.

  • Budget
    Firouzeh Hotel erbjuder ett billigt boende i mycket vänlig atmosfär på toppenläge i Teheran. Den som reser hit på begränsad budget kan känna sig både trygg och bekväm på Firouzeh Hotel. Rummen är inredda i hemtrevlig, Mellanöstern-stil och frukosten är ganska Iran-typisk med bröd, ost, honung, marmelad och gott te. Hotellets manager är mycket vänlig och hjälpsam, vilket får en att känna sig som hemma.
  • Medel
    Sahr Hotel i centrala Teheran är ett ganska stort, fräscht, trestjärnigt hotell som ger Teheranbesökaren nära till det mesta. Rummen är bekväma och byggnaden har både bastu och pool till gästernas förfogande. Ett mycket trevligt, centralt och prisvärt val av boende i Teheran.
  • Lyx
    Parsian Azadi Hotel är Teherans högsta hotellbyggnad och slog upp sina portar så tidigt som 1977. År 2007 beslutade man sig för att under fyra år helt stänga ner det stora hotellkomplexet för en total renovering. Detta enorma hotell har 27 våningar och 475 rum som alla idag är nyrenoverade och uppdaterade till dagens höga standards. Inredningen går i varma toner som mörkrött, elfenbensvitt, guld och mörkbrunt, och servicen är fläckfri. Den som vill känna sig som en kunglighet i Mellanöstern bokar in sig här.
Booking.com